Γλώσσα:

ΝΕΑ

ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

Σε 112.046 στρέμματα ανέρχονται πλέον οι καμένες εκτάσεις του φετινού καλοκαιριού, σύμφωνα με νέα στοιχεία από το Εθνικό Παρατηρητήριο Δασικών Πυρκαγιών. Οι μεγαλύτερες εκτάσεις κάηκαν φέτος στον Ωρωπό, τα Κύθηρα, τη Ζάκυνθο και την Ανατολική Μάνη. Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, το σύνολο των καμένων εκτάσεων είναι πολύ υψηλότερο του μέσου όρου της τελευταίας δεκαετίας.[Διαβάστε περισσότερα…]


Πρακτικα διημεριδας επαδαπ 26-27 ιουνιου 2017

Στις 26 και 27 Ιουνίου 2017 διοργανώθηκε, από το Εργαστήριο Δασικής Διαχειριστικής και
Τηλεπισκόπησης του ΑΠΘ και το Διαβαλκανικό Κέντρο Περιβάλλοντος (i-BEC),
 Διημερίδα στα πλαίσια του προγράμματος ΕΠαΔαπ.

 

[Διαβάστε περισσότερα…]


Παρουσίαση υπηρεσίας χαρτογράφησης καμένων εκτάσεων στο ForestSat 2016

forest_satΗ υπηρεσία χαρτογράφησης καμένων εκτάσεων (NOFFi-OBAM) που αναπτύχθηκε στο πλαίσιο του έργου ΕΠαΔαΠ παρουσιάστηκε στο Διεθνές συνέδριο ForestSat 2016 το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Σαντιάγκο της Χιλής στις 14-18 Νοεμβρίου 2016 .


Παρουσίαση του ΕΠαΔαΠ στο GOFC-GOLD FIRE IT

gofc_gold_4Το ΕΠαΔαΠ παρουσιάστηκε στο GOFC-GOLD Fire Implementation Team Meeting που διεξήχθη στις 15-17 Νοεμβρίου 2016 στο Σαντιάγο της Χιλής.

[Διαβάστε περισσότερα…]


Παρουσίαση της υπηρεσίας αυτόματης χαρτογράφησης καμένων εκτάσεων NOFFi-OBAM στον τηλεοπτικό σταθμό Πόντος TV

pontos_tvΤην Τετάρτη 19/10/2016 παρουσιάστηκε στην εκπομπή «Ψηφίδες Πολιτισμού» του τηλεοπτικού σταθμού Πόντος TV, η υπηρεσία αυτόματης χαρτογράφησης καμένων εκτάσεων NOFFi-OBAM από τον συνεργάτη του εργαστηρίου, Δρ. Δημήτρη Σταυρακούδη.


Page 1 of 3123